پیمان شکنی تأثیرات منفی و مخرب بسیاری بر روی ازدواج می گذارد. از جمله این تأثرات منفی می توان به پیامد های همچون طلاق و افسردگی اشاره کرد
در پژوهشی با ۲۱۴ نمونه (۱۰۷ مرد و ۱۰۷ زن) که کمتر از یک سال از ازدواج آن ها می گذشت؛ از هم پاشیدگی و فسخ پیمان ازدواج را به عنوان نتیجه پیمان شکنی پیش بینی کرد. در این پژوهش از شرکت کنندگان خواسته شد و مشخص کنند در کدام یک از ۶ موقعیت پیمان شکنی جنسی همسرشان، به ازدواج خود خاتمه خواهند داد.
نتایج نشان داد که ۴% مردان در صورتیکه ارتباط همسرشان را با مرد دیگر ببینند، ۲۱% اگر همسر خود را در حال بوسیدن مردی دیگر ببینند، ۳۶% اگر همسرشان را در ملاقاتی عاطفی با مرد دیگر باشد، ۴۹% اگر همسرشان رابطه یک شبی داشته باشد، ۵۵% اگر همسرشان با مردی دیگر عشق بازی کوتاه و مختصر داشته باشد، و ۶۷% در صورت عشق بازی جدی و طولانی همسر خود را با مردی دیگر ببینند؛ به ازدواج خود خاتمه می دهند.
نتایج پژوهش در مورد زنان نشان داد که ۳% در صورتی که ارتباط همسرشان را با زنی دیگر ببینند، ۲۱% اگر همسر خود را در حال بوسیدن زنی دیگر ببینند، ۳۷% اگر همسرشان را در ملاقاتی عاطفی با زنی دیگر باشد، ۴۹% اگر همسرشان رابطه یک شبی داشته باشد، ۵۸% اگر همسرشان با زنی دیگر عشق بازی کوتاه و مختصر داشته باشد، و ۶۹% در صورت عشق بازی جدی و طولانی همسر خود را با زنی دیگر ببینند؛ از همسرشان طلاق می گیرند و به ازدواج خود خاتمه می دهند.
در حالت پیمان شکنی ، فرد زخم خورده، در حالت شوک به سر می برد، نسبت به نظم و عدالت در جهان بی اعتماد می شود، سیستم اعصاب و فعالیت شناختی او دچار تغییرات فیزیولوژیک می گردد، تحت تأثیر ترشح آدرنالین و سایر هورمون های عصبی قرار می گیرد و احساس برانگیختگی شدیدی می کند. این موضوع باعث می شود که فرد دچار اختلال خواب شودو نسبت به هرصدایی حساسیت بیشتری پیدا کند و به طور کلی تمام فعالیت های هیجانی و روانی او به هم می ریزد.
فرد احساس می کند که هویت و انگیزه خود را ازدست داده، رابطه خود را با دیگران محدود یا قطع می کند و دچار رفتارهای وسواس گونه مانند کنترل کردن همسر و یا پناه بردن به سیگار و الکل می شود.
واکنش همسر عهد شکن ممکن است رابطه دوم را حق خود بداند؛ زیرا نتوانسته است در ارتباط با همسر خود نیاز عاطفی خود را بر طرف کند. با افشای رابطه نا مشروع، رابطه فرد پیمان شکن با پدر و مادر و فرزندان خدشه دار شده و از حمایت عاطفی آن ها نیز محروم می شود.
مطالعات نشان می دهد که پس از کشف پیمان شکنی همسر، فرد هیجانات شدیدی مانند: انکار، خشم، عصبانیت، و افسردگی نشان می دهد.
از آن جایی که زوج ها در طی دوره مواجه شدن با بحران پیمان شکنی ، هیجان بالایی را تجربه می کنند؛ مدیریت این هیجانات، دقت در تصمیم گیری و اداره کردن روابط بعد از بحران دارای اهمیت زیادی است. از این رو خانواده درمانگران به منظور توانا ساختن زوج ها برای ادراک صحیح از موقعیت ، مدیریت هیجان و درمان پیامد های خاص حاصل از پیمان شکنی ؛ با زوج ها و خانواده ها کار درمانی انجام می دهند