یک شب بد خوابی
یک شب بد خوابی شما را دچار این بیماری می‌ کند
۱۳۹۸/۱۰/۳۰
مقابله موفق
مقابله موفق با اتفاقات بد زندگی
۱۳۹۸/۱۱/۰۹

غم از دست دادن و سوگ

غم از دست دادن و سوگ

پنج مرحله ” غم از دست دادن و سوگ “

سوگ ، نشانه ای از حرکت به سوی بهبودی است. در همان حالی که به نظر می رسد داریم به دره ای بی انتها سقوط می کنیم، کمک کننده است که بدانیم این سوگواری همه آن برون ریزی است که روح شما به آن نیاز داشته است.

مشکلی که برای مدتی طولانی در کنه روان مخفی بوده تغییری نمی کند. تنها در جای خود منجمد می شود و اغلب با شرم پوشانده شده و در طول زمان دست نخورده باقی می ماند.

اما وقتی بالاخره زمان گشایش این مشکل فرا می رسد، یخ اش کم کم آب می شود و به گلوله های نمکین اشک تبدیل می شود که گاهی با آوازی از هق هق بر سرازیری گونه ها جاری می شوند و خاک وجودمان را مرطوب کرده و ما را برای رشدی تازه آماده می کنند.

غم از دست دادن و سوگ

پنج مرحله ” غم از دست دادن و سوگ “

پنج مرحله اندوه، بیانگر آن است که انسان در برخورد با غم از دست دادن و سوگ ، حادثه ، طلاق، و…، پنج موضع عاطفى انکار، خشم، چانه زنی، افسردگی و پذیرش را از خود نشان می‌دهند.

انکار واقعیت – « برای من نیست » :

اولین مرحله در سوگواری انکار واقعیت است.
شخص در این مرحله نمی تواند باور کند که چه اتفاقی افتاده است.
این مرحله شاید به عنوان یک نوع مکانیسم دفاع شخصی به کار رود که در این چنین موقعیتی قرار گرفته است، این مرحله کاملاً طبیعی است.

غم از دست دادن و سوگ

عصبانیت – « چرا من ؟ »:

دومین مرحله از مراحل ” غم از دست دادن و سوگ “ عصبانیت است.
درک این موضوع که عصبانیت واکنش طبیعی فشار روانی است، می تواند به شما در برخورد با عصبانیتی که از سوی بیمار یا خانواده بیمار مستقیماً متوجه شما خواهد بود کمک کند تا حالت تدافعی به خود نگیرید.
با توجه به درک و فهم این موضوع قادر به تحمل موقعیت خواهید بود. گاهی اوقات صحبت کردن با همکاران، اعضای خانواده و یا یک مشاوره در مورد عصبانیتتان بسیار مفید است.
زمانی که از عصبانیت خود صحبت می کنید، می توانید مانع جمع شدن ناراحتی ها و فشارها در درونتان شوید. در حالیکه این فشارها می تواند عامل بیماری جسمی یا واکنش عاطفی شود. بنابراین انرژی خود را جهت رفع مشکل و ارائه بهترین مراقبت ها به کار بندید و صرف عصبانیت بیهوده نکنید.

چا نه زنی :

سومین مرحله از مراحل سوگواری جر و بحث و چانه زنی است.
این امر فعالیتی است که جهت به تعویق انداختن واقعیت مرگ به کار می رود. در صورت برخورد با چنین افرادی سعی کنید با جملات صادقانه و مفید با او صحبت کنید.

 

افسردگی :

چهارمین مرحله از مراحل سوگواری افسردگی است و معمولاً به وسیله غمگین بودن و ناامیدی مشخص می شود.
زمانی که شخص به طور غیر معمول ساکت و آرام می شود، به نظر می رسد که به دنیای خودش فرو رفته است.
افسردگی شاید “مرحله ای” باشد که طی آن شخص شروع به پذیرش واقعیت می کند . حتی ممکن است شما نیز به عنوان یک ناجی، افسرده و دلتنگ شوید.
اغلب مردم تمایل دارند که علت مرگ را در اثر کوتاهی در امر مراقبت های پزشکی عنوان کنند.
افسردگی می تواند ملایم و یا شدید باشد، و همچنین از نظر مدت زمان متفاوت است و اگر خیلی طولانی شود، بهتر است با افرادی که در این زمینه مهارت دارند مشورت شود.

غم از دست دادن و سوگ

پذیرش واقعیت :

به این معنا نیست که شما از موقعیت پیش آمده راضی هستید. بلکه پذیرفته اید که از دست‌دادن و مرگ غیر قابل تغییر است.
ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا شخص خود را به این مرحله برساند.
برخی از افراد که مراحل سوگواری را تجربه کرده اند، قادر به عبور از مراحل غم و اندوه و پذیرش واقعیت فقدان کسی که دوست داشته اند، نمى باشند.

از آنجا که نحوه کنار آمدن هر فردی با سوگ و از دست دادن عزیزانش متفاوت است و در بعضی از افراد مدت سوگواری ممکن است بیش از حد معمول به طول بینجامد، نیاز است برای گذر از این مراحل و رسیدن به پذیرش و بازگشت مجدد به زندگی و امیدواری به آینده از متخصصین سلامت روان(روان شناسان و مشاوران) کمک گرفت.

 

💠 مرکز مشاوره دانشگاه شریف

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *